Hírek

Magneoton hírek
2017.10.18

OliverFromEarth egy ismerősen idegen érzésről ír új dalában

Az „Idegenek” kollaborátora Fura Csé, az új dal egy barátságból szerelemmé alakuló kapcsolatot, és a vele járó új, ismeretlen érzéseket dolgozza fel.

OliverFromEarth, azaz Patocska Olivér 2016 tavaszán egy szexi, túlfűtött dallal kezdte a szólókarrierjét – a „Ne félj” megjelenése után olyan elvontabb, elgondolkodtató számokat adott ki, mint a „Crazy” vagy a „Destiny”.

Legújabb, „Idegenek” című felvétele több szempontból új fejezetet nyit az énekes karrierjében – az előző angol nyelvű megjelenések után újra magyarul írta a dalt, amely a korábbi alternatívabb számokhoz képest populárisabb vonalat követ. A változást a formáció bővülése is magyarázza: az OFE időközben egy kétszemélyes bandává nőtte ki magát Barabás Dávid csatlakozásával. A duó az új számban Fura Csével egészül ki, aki a rapbetéteket adja a dalhoz.

Az „Idegenek”  témája az a pillanat, amikor egy barátság átalakul szerelemmé: „ránézel a másikra, és már nem azt a barátot látod benne, akit eddig, akár éveken át… Egy idegen, új ember áll veled szemben, akivel újra kell kezdened az ismerkedés fázisát.” – magyarázta Olivér. A dalhoz egy letisztult, mégis bravúros klip készült Bosco Shane közreműködésével, aki többek között James Blunt videóiért felel mostanában.