Hírek

Magneoton hírek
2018.06.29

Miskolci királyfik királylányok nyomában

Megérkezett a The Sign legújabb dala, az elektronikus és akusztikus elemekkel vegyített, felemelő hangulatú és megunhatatlan „Királylány”.

A miskolci származású, öt szemtelenül fiatal zenészből álló The Sign 2012-ben alakult. A Czinke Dani / Czinke Máté testvérpár és Török Dani gyerekkori barátok, hozzájuk csatlakozott Kollár Ábel és Szentpétery Mózes. Egy hobbi garázsbandából díjnyertes és folyamatosan koncertező együttessé nőtték ki magukat, profin zenélnek, és rendszeresen megfordulnak országszerte a klubok és fesztiválok színpadain. Turnéztak már a Margaret Island-del és a Honeybeast-tel is. A srácok szerethető karakterük mellett egyedi zenei világukkal veszik le a lábáról a közönséget.

A The Sign első felvétele 2017 augusztusában megnyerte a Petőfi Rádió ’Saját zenéd versenyét. Az „Egyetlen” egy édes szerelmes szám a kapcsolatok rózsaszín ködös időszakáról szól, amelyhez azóta készült egy remix verzió is. Az első nagylemez ’Többet mond itt minden Rólad’ címmel 2018 őszére várható, ezen szerepel majd a zenekar legújabb dala, a „Királylány” is.

A szöveg hangulatképekkel meséli el egy olyan lány történetét, aki rossz társaságba keveredik, és ennek hatására hozzá nem illő szerepet vesz fel. Ostorozza saját magát, és fogalma sincs arról, hogy milyen értékes. Amikor viszont végre kilép az álarcok mögül és önmaga lesz, rátalál a boldogság.

„A dallam két éve született egy Török Danival (gitár) való közös szobai zenélgetés során. Sokáig formálódott, mire elérte a végleges verzióját, amelyet a klip alatt hallhattok. A forgatás nagyon izgalmas volt, ugyanis ez az első olyan videónk, ami profi stábbal készült. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, hiszen tökéletesen lekövette a dal hangulatát: a szomorú indításnál esőre hajló, borús volt az ég, a végére pedig eltűntek a felhők és kisütött a nap.” – nyilatkozta a frontember, Czinke Máté.

A zene egyedi, ötlettel teli, igazán modernnek számító „üres” hangzásával tökéletes egységet alkot a varázslatos helyszínen forgatott videóklip, a végeredmény pedig egy bőr alá kúszó, grandiózus refrénű pophimnusz.