Hírek

Magneoton hírek
2023.10.06

Mike Shinoda – Already Over

Mike Shinoda új fejezetet nyit, de a Linkin Park-DNS nem hiányozhat az új dalából se

Rengeteg rajongó imája meghallgattatott, ugyanis habár csalóka dalcímmel, de Mike Shinoda mégis új fejezetet indít. Az „Already Over” a hatalmas kultusz övezte Linkin Park alapítója zsigeri és személyes látásmódját mutatja be, amelyet Mike maga egy személyben írt, énekelt, rögzített és ő szólaltatta meg a benne szereplő hangszereket is. A dinamikus, élő dobok, a nyers torzítású – és hatalmas előéletű – gitár az előadó vokálja együtt kísértetiesen hozza vissza a Linkin Park úttörő hangzását. Az újdonság egy elképesztő, kézzel festett vizuállal debütál, amelyet a legendás fotós, Mike Miller képeiből Dusty Deen alkotott meg.

A felvétellel kapcsolatban Shinoda így nyilatkozott: „Az „Already Over” akkor fogant meg, amikor a kedvenc gitárommal a kezemben ücsörögtem – ugyanazzal a gitárral, amelyet a „What I've Done”-tól egészen az „In My Head”-ig használtam. Van a zenében egy ismerős DNS, amelyet szerintem a Linkin Park rajongók be fognak tudni azonosítani. Számomra ez egy hidat képez a múlt és egy még homályos, de izgalmas jövő között.”

Shinoda rejtélyes, Tumblr-stílusú hangulatképekkel vezette fel újdonságának érkezését megadva ezzel az izgalmas alaphangot. A megvágott részletek különböző online platformokon szivárogtak ki, hogy ezeket a rajongók összegyűjthessék és egymáshoz illeszthessék maguknak; hirtelen a semmiből felugrottak kiadatlan stickerek a felhasználók üzenetei közt, amelyeket csak maga Shinoda kezéből kaphattak meg személyesen; jövő héttől pedig egy online játék is indul a MikeShinoda.com oldalon, amely egy új sci-fi/horror narratívával ugratja a közönséget. "A teljes képet nézve" - mondja Shinoda - "ez a kiadvány a zene megjelentetéssel kapcsolatos kedvenc dolgaimat foglalja magába, és másként rakja össze őket – több dal, játék, kihívás, nagyszerű néznivaló és több művészeti újdonság is érkezőben van."

A szám sok szempontból ott folytatódik, ahol Shinoda abbahagyta Kailee Morgue-gal közös „In My Head”-et, amely a népszerű Sikoly franchise kasszasiker hatodik részében debütált. A szupersztár továbbviszi emellett egykori bandájának örökségét is, az ikonikus ’Meteora’ című album 20. évfordulója alkalmából rég elfeledett demók kerültek ki a fiókból, a „Lost” című single 2023 eddigi legnagyobb rockkiadványa lett, és több mint egy évtizede a zenekar első No. 1. debütálása a Billboard Rock & Alternative Airplay Chartján!

Mike Shinodáról bővebben:

Mike Shinoda közel három évtizede aktív, három Grammy-díjat kapott szóló előadóként, valamint a történelem legtöbbet streamelt alternatív rockzenekarának, a Linkin Park és a Fort Minor formáció tagjaként. Munkássága hozzájárult ahhoz, hogy a Linkin Park az évszázad egyik legnagyobb eladást produkáló együttesévé váljon – amely több mint 100 millió értékesített lemezt jelent világszerte. Ezen felül Shinoda egy keresett producer, aki az utóbbi időkben A-listás és feltörekvő alkotókkal dolgozott együtt, Demi Lovatótól és Justus Bennetts-től a Grandsonig és Suecóig. A zenén kívül a Warner Music Group közösségi innovációs tanácsadójaként dolgozik a maga nemében először, tanácsot ad a kiadói csoport Web3, AI, Digital Collectibles és egyéb területeken végzett munkájához, míg Shinoda és bandatársai milliókat gyűjtöttek össze jótékonysági tevékenységük révén a saját alapítású, nonprofit szervezetük, a Music for Relief révén.

 Megnézem