Hírek

Március 3-án érkezik az új Ed Sheeran album!

2017 egyik legjobban várt lemeze, a ÷ (Divide) március 3-án kerül a polcokra, és mától előrendelhető. Az album a múlt héten megjelenő, és már most nézettségi / hallgatottsági rekordokat döntögető “Shape of You” és “Castle On The Hill” mellett további 10 dalt tartalmaz majd.

Az új korong producere Benny Blanco, aki többek között Rihanna és a The Weekend albumain is közreműködött, a lemezen még Johnny McDaid (Snow Patrol), Mike Elizondo (Dr Dre, Eminem) és Steve Mac (Shakira, One Direction) is dolgoztak.

A ÷ a nagy sikerű x és + után Ed harmadik nagylemeze, amely egyben az eddigi legszemélyesebb alkotása is: a számok a múltbéli kapcsolatait, családi emlékeket, a zenei karrierjét és utazásait dolgozzák fel. Az új lemez összesen 12 számmal várja a hallgatókat, a delux verzió további 4 számot tartalmaz.

Az album több stílust ötvöz, a 11 dal hip-hop ütemeket és rap betéteket vegyít akusztikus gitárszólókkal, érzelmes balladákkal és fülbemászó pop dallamokkal. A szerteágazó, kísérletező stílust az énekes az épp egy hete, egyszerre megjelenő, és egymástól merőben eltérő „Shape of You” és „Castle On The Hill” számokkal szemléltette. A dalok már most rekordokat döntöttek meg a digitális zenei platformokon: megdöntötték az Apple Music UK eddigi napi stream játszási rekordját, a „Shape of You” 7,9 milliós játszásával megdöntötte az egy napos Spotify stream-rekordot, ezzel második helyre tolva Adele Hello-ját. A videók összesen 10 millió megtekintést értek el 24 óra alatt – a szám mostanra már 60 millió felé ért. A számok 39 országban listavezetőek még mindig, köztük hazánkban is.

„Micsoda hét!! A reakciótok egyszerűen észbontó, és nem tudom elégszer megköszönni. Az új, ÷ albumom különlegesen fontos a számomra és őszintén mondom, hogy ez az egyik eddigi legjobb munkám. Alig vártam, hogy visszatérjek, és alig várom március 3-át!” – üzente az énekes a rajongóinak.