Hírek

Magneoton hírek
2016.12.08

Ki viszi át? Szirtes Edina Mókus lemezbemutató koncert a MOM Kulturális Központban

Tizenkettedik szerzői lemezét mutatja be minden idők egyik legvidámabb és legelvarázsoltabb hegedűs-énekesnője, Szirtes Edina Mókus. A „Ki viszi át?” című albumot a művésznő december 16-án egy egyszemélyes koncerttel mutatja be a MOM Kulturális Központban.

A „Ki viszi át?” című album 10 dalt tartalmaz, melyek egytől-egyig Mókus által megzenésített versek, zenei önvallomások. Bár az új korong egyszemélyes, szóló alkotás, mégis felbukkannak rajta vendégművészek: a Kowalsky meg a Vega zenekar frontembere mellett az elismert beatbox előadó, Fekete János Jammal is közreműködik az albumon.

„Az volt a célom a lemezzel, hogy megmutassam, nem elvont és lejárt dolog verseket megzenésíteni. A két vendégelőadóm például azt hivatott bizonyítani, hogy mennyire közel áll a verselés a ma divatos utcai művészethez.” – fogalmazott Edina a „Ki viszi át?”-ról. A lemez egy ún. looperes lemez, tehát az énekesnő egy személyben kelt életre benne akár egy egész zenekart.  

Edina december 16-án élőben is elhozza a friss felvételek hangzását és hangulatát. A MOM Kulturális Központos koncerten csakúgy, mint az album dalaiban, többnyire egyedül lesz a színpadon – a célja ezzel pedig nem más, mint, hogy érzékeltesse az anyag fő mondanivalóját, a zenei társas „magányt”.