Hírek

Magneoton hírek
2016.11.28

Comet2016: ötből négy zenei kategóriában taroltak a Magneoton előadói

Az év női és férfi előadója, a legjobb zenekar és a legjobb klip kategóriában nyertek a 2016-os Comet-gálán a Magneoton előadói. Majka két gömböt is hazavihetett, a WellHello és Rúzsa Magdolna egy-egy díjjal gazdagodtak.

Legjobb női előadó: Rúzsa Magdolna

Rúzsa Magdi karrierje pontosan tíz éve indult, úgyhogy a 2016-os év alapból jubileumi év volt az énekesnő számára. 2016-ot rögtön ünnepi módon, két teltházas Arénás koncerttel indította Magdi, majd olyan slágerekkel folytatta az évet, mint az „Április” és az „Érj hozzám”. Ha ez még mindig nem lenne elég, ugyancsak idén, egészen pontosan múlt hét pénteken jelent meg az énekesnő legújabb, „Érj hozzám” albuma, amely mellé egy „Aréna Koncert” lemez is társult.

 

Legjobb férfi előadó: Majka

Majka, a magyar rapszcéna kiemelkedő alakja 2003 óta látja el a közönséget szókimondó, őszinte, és néha kínosan találó szövegeivel. A férfi egy ütős kollaborációval indította az évet, az „Eléglesz”-ben partnere a csinos és tehetséges Kollányi Zsuzsi volt. (A dalhoz készült klip nem mellékesen meg is nyerte a legjobb videoklip díját.) A rapper következő nagy dobása egy remekbe szabott Depeche Mode feldolgozás volt, amely a „Supersonal” névre hallgatott.

 

Legjobb zenekar: WellHello

A WellHello igazán belehúzott 2016-ban: a fiúk két rádiós sláger („A város szemei”, „Retúrjegy”) és két teltházas Parkos koncert után egy új #Sohavégetnemérős dallal és filmmel debütáltak, amely az WH számokhoz hasonlóan kellő öniróniával ragadja meg az Y generáció mindennapjait. Az együttes idén adta ki első fizikai megjelenését is: az ugyancsak #Sohavégetnemérős címre hallgató lemez a legnagyobb WH slágereket gyűjti össze.

 

Legjobb klip: Majka feat Kollányi Zsuzsi: Eléglesz

Majka januárban egy új kollaborációval lepte meg a közönségét: az „Eléglesz”-ben Kollányi Zsuzsi  volt a partnere, aki már három éve énekel a rapper dalaiban és számos produkcióban tűnt fel vokalistaként. A dalhoz készült klip egy fekete-fehér, őszinte, életszagú kisfilm, amelyben csak úgy szikráznak a szemek és csattognak az érzelmek, és amelyben olyan életszerű helyzeteket és olyan hiteles színészi teljesítményt látunk, ami igazi fehér holló a hazai klipek kavalkádjában.

 

Nagyon büszkék vagyunk és ezúttal is gratulálunk a nyertes