Hírek

Magneoton hírek
2018.05.02

Budapest Dal 2018

Megjelentek a várva-várt budapesti dalok, amelyeket a Fővárosi Önkormányzat felkérésére írtak olyan nagynevű előadók, mint Keresztes Ildikó, Zséda, Frenreisz Károly, Horváth Charlie vagy a fiatalabb generáció kedvencei, Caramel, Király Viktor, a Honeybeast, Radics Gigi, a Zavodi + Berkes Olivér duó, a Compact Disco vagy az Anna & The Barbies.

A pályázatra messze a várakozáson felüli számban – összesen 116 mű – érkeztek szerzemények, ezért a zsűri végül a meghirdetett 3 helyett 6 dalnak adott lehetőséget, hogy a már nagy presztízsű előadók felvételei mellett megméretesse magát a Budapest Dala 2018 címért, így összesen 17 vadonatúj számnak lehetünk fültanúi az albumon.

Az előadók a Thália Színházban péntek este élőben mutatták be dalaikat a közönség előtt. A szakmai zsűri és a közönség közös döntése alapján Radics Gigi „Budapest szerelem” című dala lett a győztes, ami egy éven át fogja viselni a „Budapest dala” címet. A közönségdíjat Benji „Bárhol járok” című felvétele kapta, a fiatal tehetségeknek járó elismerést pedig a Zavodi + Berkes Olivér duó nyerte el az „Óriáskerék” című szerzeménnyel.

A Budapest Dal 2018 albuma elképesztően izgalmasra és sokszínűre sikerült, így mindenki megtalálhatja a szívéhez legközelebb álló műfajt - a rocktól a hip-hopon át a vegytiszta popig üde hangulatú, városi feelinget idéző felvételeket tartalmaz.