Hírek

Magneoton hírek
2019.06.07

Berkes Olivér - Éltük az éjszakát

Berkes Olivér új szerzeménye igazi slágervárományos bomba. Fülbemászó refrénjének, modern alapjának, megjegyezhető szövegének és szívből szerethető klipjének köszönhetően biztosan a nyár egyik kedvenc felvétele lesz.

 „Nosztalgikus számnak nevezem, hiszen azokra az időkre tekint vissza, amikor tényleg csak gondtalanul éltük az éjszakát és garantáltan élveztük az életet. Ezt a korszakot mindenki átéli egyszer, és kifejezetten jó visszagondolni rá.” – mesélte az énekes.

A zenét és az eredeti angol szöveget a szerzőként is hihetetlenül tehetséges Olivér írta, az ő ötletei alapján pedig Molnár Tamás, a Jetlag frontembere ültette át magyar nyelvre az újdonságot. A dal születéséhez egy Facebook által feldobott emlékkép adta az ihletet Olivérnek.

„Elindította a fantáziámat az a fotó, filmszerűen lepörgött előttem rengeteg élmény, ahogy feszegettük a határokat és minden olyan egyszerű de nagyszerű volt. „Felnőttként” ezekről már teljesen megfeledkezünk, de nagyon jó érzés a gondtalanságot visszaidézni, és emlékeztetni magunkat arra, hogy élvezzük is az életet.” – tette hozzá az énekes.

A videóklip koncepciója is az emlékek köré épül.

„Ketté szerettem volna osztani a képet, az egyik részében a múlt elevenedik meg, amelyet egy szerelmespár testesít meg, a másikban pedig a visszaemlékezés, amit egy úgynevezett sötétkamrában vettünk fel, ahol a fotókat hívjuk elő. Szeretem ezt a videót, a rendező, Nagy Bence és a két főszereplő, Nagy Heni és Vadas Botond is hatalmasat alakítottak szerintem.”

Az alig 26 éves Berkes Olivér kirobbanó tehetségére már többen is felfigyeltek, a 2012-es The Voice – Magyarország hangjában láttuk először, 2017-ben szerepelt a Sztárban sztár showműsorában, és ugyanebben az évben döntős volt A Dal című eurovíziós válogatóban.

Olivér különleges, lágy és egyben dinamikus hangja, friss és modern szerzeményei, valamint zavarba ejtő sármja véleményünk szerint meghökkentő sikereket hoznak majd neki a következő néhány évben.

Ennek az új időszaknak az első állomása az „Éltük az éjszakát”.

A videóklipet itt tudjátok megnézni!