Hírek

Magneoton hírek
2018.11.07

ALBUMPREMIER: AŽUR - Titkod vagyok én

Érzelmekre és kapcsolatokra épít a Hangfoglaló program győztes zenekarának első albuma. Az AŽUR 2016-ban alakult és máris megnyerte az Öröm a zene tehetségkutató versenyt, fellépett a VOLT Fesztiválon, de játszott már a GMK-ban, a Fészekben, valamint a Müller Péter Sziámi And Friends zenekar vendégeként a Kobuciban, és a Gödörben, valamint turnézott a Lóci játszikkal is országszerte, most pedig bemutatják első nagylemezüket.

Az albumra kerülő dalok a szerelem, a család és a barátok közötti viszonyra építenek. Az együttes énekese, Baka Rebeka azt mondta, az együttes az anyag születésével nőtt és formálódott eggyé.

„Ez az első közös gyerekünk és próbálunk jó szülei lenni, de ez a lemez arra is jó volt, hogy magunknak belőhessük azt a hangzásvilágot, amik igazán mi vagyunk. Remény és reménytelenség, szeretet- és viszonzatlan szerelem, nevetséges helyzetek elfogadása, ezeket az érzéseket járják körbe a dalok. Számomra a lemez elkészítésének a folyamata egy belső lelki fejlődéssel járt. Újabb rétegeit fedeztem fel a daloknak zeneileg és szövegileg is, illetve komoly feladat volt ez személyiségfejlődés szempontjából is.”

A lemez előfutáraként múlt héten jelent meg Látomás című daluk, ezen kívül pedig további négy munkájukhoz  készítettek videóklipet, amiket ITT lehet megnézni.

„Szeretünk úgy dolgozni, hogy a dalok zenei elemei önmagukban is kifejezzék a szöveg üzenetét és így rá tudjanak erősíteni arra. Miközben készült a lemez nagyon sokszor hallgattuk a dalokat és el-el mosolyodtam mindig, amikor újra felismertem egy-egy ilyen játékosságot a gitárnál, a billentyű témáknál, vagy akár a ritmusszekció együtt mozgásánál.”- mondta Bakos Zita, az együttes billentyűse.

A zenekar lemezbemutató nagykoncertje november 15-én lesz a Dürer Kertben.