Előadók

The Palace

A The Palace (ejtsd: pálász) zenekar 2018-ban mutatkozott be, de a tagok már több mint 8 éve zenélnek együtt: általános iskolai osztálytársak voltak, azóta pedig legjobb barátok.

A banda hangzása elektronikus és pop elemeket vegyít alternatív rockkal. A szövegekben viszont jön a csavar, ugyanis a The Palace nem az átlagos szerelmes vagy bulis témákat dobja be dalaiban, hanem teljesen másra fekteti a hangsúlyt. A zenekar mind a négy tagja vegán – nem fogyaszt állati eredetű ételeket, nem hord bőrt, nem használ állatokon tesztelt kozmetikumokat, stb. –, így az állatok alapvető jogainak védelme az, amit szenvedéllyel képviselnek. A másik kiemelten fontos téma a zenéjükben a fiatalok közt egyre nagyobb körben terjedő testképzavar és az önelfogadásra való ösztönzés.

Ez utóbbiról szól a most megjelent „Pulcsiban alszunk” című felvétel, melyhez Bencze Blanka „Pulcsiban alszom” című könyve adta az ihletet. A zenekar a dalt Závodi Marcival (Zavodi) közösen hangszerelte.

A The Palace egy rendkívül kreatív banda; a klipeket, grafikákat, zenéket a fiúk mind saját maguk készítik. Emellett létrehozták a The Palace Kollektívát, amellyel az a hosszútávú céljuk, hogy más fiatal tehetségekkel, művészekkel kölcsönösen segítsék és támogassák egymást.

Még csak 21 évesek, ránézésre pedig teljesen átlagos fiatalok, a The Palace tagjaiban mégis jó adag érettség és eredetiség lakozik, és azt jósoljuk, hogy zenéjük futótűzként fog terjedni!

Tagok: Solymár Mátyás – ének; Fehér Holló – gitár; Wittinger Bálint – gitár, basszusgitár; Kerekes Tibor – dobok