Hírek

Variációk Valentin-napra

Kevés olyan ünnep van, ami ennyire radikálisan megosztja az emberek véleményét, mint a Valentin-nap. Legyen szó az univerzum legromantikusabb napjáról, vagy csupán egy okosan kitalált marketing fogásról, egész biztosan senki sem mehet el szó nélkül a Bálint-nap mellett.

Hogy fokozzuk a készülők izgalmát és enyhítsük a napot pokolba kívánók fájdalmát, összegyűjtöttünk néhány előadót, akiknek sikerült a rózsaszín köd és giccsparádé nélkül őszinte szerelmes számokat írniuk.

Ed Sheeran

2017 eddigi legnagyobb durranása kétségkívül Ed Sheeran-nek köszönhető: az énekes egyszerre debütált két számmal, amelyek azóta is lejátszási és letöltési rekordokat döntögetnek. A „Shape Of You” egy érzéki, egzotikus szerelmes dal, amely egyszerre hajt fejet a szeretett nő és a teste előtt. Ez a dal minden romantikus lelket és kőszívű embert megmozgat majd, ahogy a március 3-án megjelenő „÷” című lemeze is.

James Blunt

Március másik legjobban várt lemeze James Blunt-nak köszönhető - a hóban éneklő ex-katona több millió lány szívét lágyította meg „You’re Beautiful” számával. Legújabb, „Love Me Bettercímű dala már egy, a húspiacra készülő férfi szerzeménye, aki a sérült szívét hátrahagyva inkább a testiségre koncentrál. A dal a március 28-án megjelenő „The Afterlove” előfutára. Bulira fel.

Bruno Mars

Ha valaki azt bizonygatja nekünk, hogy bármikor elkapna egy kézigránátot a kedvünkért, ugrana egy vonat elé vagy ne adj Isten, vetné magát egy bárd alá, akkor elég jó eséllyel szimpatizál velünk. A Hawaii-i énekes szerelmes dalai szenvedélyesek, őszinték, gigantikusak és egyszerűen lehetetlen őket kiverni a fejünkből. Azt pedig ne felejtsük el, hogy május 30-án élőben vall szerelmet a magyar rajongóknak a Budapest Arénában olyan klasszikusokkal, mint az említett „Grenade”, a „Just The Way You Are”, vagy az új albumon elérhető „Versace On The Floor”.

Jason Mraz

Kevésbé elismert, mint az előző három előadó, pedig néhány számát mindannyian ismerjük és üdvözítjük. Az „I Won’t Give Up”, az „I’m Yours” és a „Geek in the Pink” öt-tíz év után is arra ösztönöz, hogy ha hangosan nem is, de magunkban dúdoljuk őket, az pedig már csak a hab a tortán, hogy az énekes március 14-én, épp egy hónappal a szív ünnepe után látogat el hazánkba és tart egy bensőséges hangulatú koncertet a Budapesti Kongresszusi Központban.

Dua Lipa

A gyönyörű és tehetséges énekesnő „Be The One” című számával csak úgy berobbant a köztudatba és világszerte bebizonyította, hogy ő az a lány, akire mindannyian vártuk. A fiatal lány azóta is tudatosan épít az egzotikus, balkáni lány képére: a számai („Blow Your Mind”, „Hotter Than Hell”) egyszerre kihívóak és érzékiek, és az üzenetük is egészen egyszerű: Dua hódítani akar. Hallgassunk hát a lányra, tegyük be a zenéjét és a többi megy már magától.

Birdy

A fiatal énekesnő azzal kezdte a pályafutását, hogy a nagyok dalait dolgozta fel, majd pár év múlva már a saját szívszaggató, vagy épp motiváló lemezeit dobta a piacra. Legutóbbi „Beautiful Lies” című lemeze lassan egy éve jelent meg, és olyan csodás dalokat tartalmazott, mint a „Keeping Your Head Up”, a „Wild Horses” vagy a „Words”.

 

Ha pedig még egyszerűbb megoldást szeretnétek, az alábbi lista egy estényi Valentin-napi zenét tartalmaz: http://spoti.fi/2kpEfZC