Hírek

Újra megnyitotta kapuit a virtuális játszótér!

Hihetetlen belegondolni, hogy 20 éve alapult a világ első „virtuális” bandája a Gorillaz, akiknek hatodik stúdióalbumuk „The Now Now” címmel jelent meg.

A stílusokat bátran ötvöző Damon Albarnnak mindig sikerül valami újjal meglepnie a közönséget. A Blur énekese az alternatív rockon keresztül a Hip-Hopon át az elektronikáig mindennel kacérkodik, amivel az ezerarcú Gorillaz folyamatos innovációját biztosítja.

A mostani anyagot a zenekar februárban vette fel egy londoni stúdióban James Ford és Remi Kabaka producerekkel. A lemezen szereplő közreműködők száma az eddigiekhez képest  jóval alacsonyabb, elmondásuk szerint azért, hogy az élő produkciónál ne legyen hiányérzet, amennyiben a vendégfellépő nem tudna részt venni.

A 11 trackes albumot a Gorillaztól megszokott lazán lüktető, elektronikai beatek jellemzik. A korongot a George Bensonnal közösen írt Humility című dal nyitja, amelynek videóklipjében a mesehősök mellett Jack Black is szerepet kapott. A lemezmegjelenést megelőzően olyan dalokkal fokozták az izgalmakat, mint a funky és elektropop elemeket tartalmazó „Lake Zurich”, a Sorcererz, a „Fire Flies” és a Hollywood amely Jamie Principle és Snoop Dogg közreműködésével készült.

A Gorillaz 2001 óta képeszti el a világot munkásságával: első, ’Gorillaz’ című lemezük 6 millió példányban fogyott el, és olyan slágereket tartalmazott, mint a Clint Eastwoodés a 19-2000. A következő stúdióalbumuk 2005-ben jelent meg ’Demon Days’ néven, és már nemzetközi, világszintű ismertségre emelte a fiktív bandát a DARE, Dirty Harry és Feel Good Inc daloknak köszönhetően. Harmadik lemezük, a ’Plastic Beach’ újra a listák elejére repítette az együttest, majd 2011-ben újabb koronggal rukkoltak elő, ’The Fall’ címmel. Hat év kihagyás után, 2017-ben került a polcokra a Humanz’ című lemezük, amelynek folytatása a „The Now Now”.

Ha Gorillazra éhezel, érdemes lesz ellátogatni a Sziget Fesztiválra, ahol augusztus 9-én megnyílik a virtuális játszótér, és a „The Now Now” lemezbemutató koncertjének lehetünk fül- és szemtanúi.