Hírek

Magneoton hírek
2018.07.24

Új dalokkal bővült a margitszigeti Zenélő Szökőkút!

Bekerültek a Budapest Dal győztes dalai is a margitszigeti Zenélő Szökőkút kínálatába, és minden nap 18:00 és 18:20 között hallhatóak.

Budapest Dal 2018 címmel írt ki pályázatot a Fővárosi Önkormányzat, keresve a főváros hangját és támogatva az olyan dalok megszületését, amelyek visszaadják a város hangulatát. A pályázat keretein belül 11 ismert előadót kértek fel, hogy írjanak egy dalt, amelyet fővárosunknak dedikálnak. A dalszerző pályázat minden zenész és énekes számára nyitott volt, végül a szakmailag elismert, független szakértőkből álló zsűri és a közönség közösen döntött Budapest Daláról. A megmérettetést követően valamennyi szerzemény felkerült egy közös zenei albumra, amelyből a margitszigeti zenélő szökőkúton, egész nyáron a következők hallhatóak:

Freinreisz Károly: I love Budapest
Caramel: 1873
Király Viktor: Király utca
Benji: Bárhol járok
(Budapest Dal közönségdíj)
Charlie: Szerelmek városa
Keresztes Ildikó: Ahol a város őrzi a Dunát
Závodi - Berkes: Óriáskerék –
(Budapest a fiatal tehetségekért program különdíj)
Radics Gigi: Budapest szerelem –
(Budapest Dal 2018 nyertes)

A Budapest Dal szakmai zsűrije és a közönség közös döntése alapján Radics Gigi „Budapest szerelem” című dala lett a győztes, ami egy éven át fogja viselni a „Budapest dala” címet. A közönségdíjat Benji „Bárhol járok” című felvétele kapta, a Budapest a fiatal tehetségekért program különdíját pedig a Zavodi-Berkes Olivér duó nyerte el az „Óriáskerék” című szerzeménnyel.

Radics Gigi nagyon boldog, hogy megnyerte a Budapest Dalt, és a fővárost képviselheti a „Budapest szerelem” című számával. „Különösen büszke vagyok erre a szerzeményre, hiszen a dalt édesapámmal közösen írtuk. Továbbá nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Margitszigeti szökőkút egész nyáron játszani fogja a dalunkat, mely így eljut mind a budapesti, mind a külföldi látogatókhoz.” – mondta a fiatal énekesnő.

A dalokat az előadók és a budapestiek is szeretik, ezt mi sem jelzi jobban, minthogy az eddig elkészült klipeket a legismertebb megosztó oldalon rövid idő alatt hatalmas érdeklődés övezi, hiszen imádják a rajongók, akiknek további jó hír, hogy a Budapest Dalokból folyamatosan készülnek az ízig-vérig Budapest ihlette videók.

A pályázat mezőnye minden kétséget kizáróan nagyon erősre sikerült, ahol mindenki megtalálhatja a szívéhez legközelebb álló műfajt - a rocktól a hip-hopon át a vegytiszta popig üde hangulatú, városi feelinget idéző felvételeket tartalmaz. Olyan nagynevű és elismert előadók közreműködésével, mint Keresztes Ildikó, Zséda, Frenreisz Károly, Horváth Charlie vagy a fiatalabb generáció kedvencei, Caramel, Király Viktor, a Honeybeast, Radics Gigi, a Zavodi-Berkes Olivér duó, a Compact Disco vagy az Anna & The Barbies.

A teljes albumot itt hallgathatjátok.