Hírek

Magneoton hírek
2024.02.19

Szabó Ádám & Szabó Jennifer - Kismadár

Dalba fojtotta Jennifer iránti tehetetlenségét Szabó Ádám, így született a „Kismadár”

Az énekes-dalszerző és kivételes harmonikaművész, Szabó Ádám ezúttal kiírta magából dühét, amelyet felesége, Jennifer online bántalmazói iránt érzett. Egy felkavaró, imidzs videóklip is társul a mély érzelmű, debütáló duetthez.

Habár a való életben elválaszthatatlan párosként tűnik fel Szabó Ádám és Szabó Jennifer története, olykor nekik is szembesülniük kell nehézségekkel. Új zenéjük szemléltetéséül a „Kismadár” klip megrendítő képsoraival a függöny mögé enged betekintést.

A „Kismadár” egy erős impulzus eredménye, amiről Szabó Ádám mesélt bővebben:

„A dalunkat a feleségem ihlette. Amikor egyik este Jenni el volt keseredve és magányra vágyott, kimentem a stúdióba és fél óra alatt megírtam. Kiszakadt belőlem a sok érzés és szó, amivel enyhíteni tudtam a tehetetlenségemen. A „Kismadár” megírása sokat segített lehiggadni, aztán jött a következő felismerés, hogy ez talán mások segítségére is válhat azzal, hogy kiadjuk. Egyesek a rájuk nehezedő nyomás miatt nem tudnak vagy nem mernek kiállni magukért, ami az életükbe is kerül(he)t. Szeretnénk kiállni azok mellett az emberek mellett, akiket bántanak verbálisan és félnek segítséget kérni, hogy merjenek beszélni az adott problémáról.”

Szabó Ádám sokoldalúságával óriási zenei mérföldköveket pipálhat ki a hazai porondon: amellett, hogy harmonikásként a komolyzenében is kiemelkedik itthoni és nemzetközi díjaival, elvihette az aranyérmet a hírességeknek rendezett, „Sztárban Sztár” című showműsorban 2020-ban, most pedig Ádám kedvesével, Jenniferrel A DAL 2024-ben mérettette meg magát.

Az előadó sikerei eddigi együttműködéseiben is megmutatkoznak: a Curtis-szel közös „Ez vagyok én” igazi tophit lett, de a rapperrel megalkotott, balladai hangulatú „Keserű magány”, vagy a T. Danny albumán megjelent „Részegen” című kollab is közönségkedvencként említhető.

Ádám egy ideje állandó együttműködőre talált feleségében, Jenniferben, aki esküvői dalukkal, az „Egyet kérek”-kel debütált először.

Megnézem