Hírek

Magneoton hírek
2017.01.11

Spoon 21, Calidora, Benji - indul A Dal 2017 első elődöntője

A hétvégén elindul a hazai zenei szcéna egyik legizgalmasabb és legnagyobb téttel rendelkező versenye. A Dal 2017-ben hét Magneoton előadó méretteti meg magát, közülük hárman állnak színpadra szombaton, az első elődöntőn. Drukkoljunk hát a Spoon 21-nak, Calidorának és Benjinek!

Deák, Glory és Karcok – három tehetséges, fiatal előadó remekbeszabott dalai, amelyekért érdemes lesz a képernyőre tapadni szombat este. A három produkció közül a Spoon 21 és Benji már visszatérő Dalosok, míg Calidora a verseny egyik üde színfoltja.

Spoon 21: Deák

A Spoon 21 tagjai (Grósz Márton: ének, Földesi Péter: gitár, Nagy Miklós: basszusgitár és Teremy Kristóf: dob) iskolatársak voltak a gimiben, és néhány évi barátság után a 2013-as szalagavatóra meg is alapították a zenekart. A 2014-es X-Faktor szériának már ők voltak az egyik legnépszerűbb bandája, 2015-ben pedig „Keep Marching On” című dalukkal A Dal második helyén végeztek.

Legújabb, „Deák” című daluk egy feszes, modern elektro-pop partihimnusz, amely a mai fiatalok világát állítja a középpontba – és teszi mindezt egy már-már bosszantóan fülbemászó refrénnel és szintén kitörölhetetlen instrumentális résszel. 

 

Calidora: Glory

Calidora elbűvölő hangjával először 2015-ben találkoztunk Vekonyz „In My Mind” című felvételén. Azóta megjelent az énekesnő első saját, magyar nyelvű szerzeménye „Én már nem” címmel, amelyet az „Azt mondom állj” című Tankcsapda feldolgozás követett.

 „A „Glory" a belső küzdelmemről szólt; ahogy leküzdöm a negatív hangokat a fejemben, vagy épp a külvilág rosszakaróit, akik azt mondták " Nem vagy elég jó". De onnantól kezdve, hogy valaki más a felvétel hallatán önmagára ismer vagy erőt ad neki, már nem rólam szól, hanem róla. Ezeknek az embereknek szeretném üzenni, hogy üzenjenek nekem! Szeretnék felőlük hallani, mert engem ez inspirál!” – mondta Dóri a dalról.

 

Benji: Karcok

Benjit a 2014-es X-Faktor széria legjobb férfi előadójaként ismertük meg. A Dal 2016 eurovíziós válogatóban is szerepelt „Kötéltánc” című dalával. A folytatás a „Filteres álmok” volt, ami a tavalyi nyár egyik kedvelt rádiós slágere lett. Az idei versenyen  az énekes ismét egy lassú dallal indul, amely lírai énjének ad teret, és amelyben  kibontakoztathatja fantasztikus hangját.

Benji így mesélt a dal témájáról: A „Karcok” azt a kérdést feszegeti, hogy ha már semmi sem jó és már mindennek vége, akkor a számunkra fontos, szeretett személy ott lesz-e mellettünk. Ha lenne egy utolsó pillanat a "karcok" után, akkor még számíthatnál-e rá. Ez alapvetően egy szerelmes köntösbe bújtatott dal, de a feszegetett kérdést más élethelyzetekre, pillanatokra is lehet értelmezni.”