Hírek

Magneoton hírek
2018.09.17

Sokszínűség kívül-belül a HolyChicks vadonatúj száma!

Ezt támasztja alá a HolyChicks legújabb dala, a „Holnaptól”, amely a jól megszokott rock-hangzás helyett az elektro-pop jegyeit hordozza.

A lányok legújabb megjelenése az elengedésről szól, amelyben egy régi affért elevenítenek fel gondolatban. „Talán mindenkinek az életében volt már egy olyan kapcsolat, ami a szétválás ellenére mégis eszébe jutott, és eljátszott a gondolattal, hogy mi lett volna ha…”

A „Holnaptól” az együttes billentyűsének, Bakos Zitának ötlete alapján indult útnak, akinek hozott témájára az énekesnő, Hunyadkürti Éva gondolta tovább a szöveget, majd a dallamot és a „karibi” hangzást Somogyvári Danival formálta teljes egésszé a zenekar. „Megmutattuk a többieknek, és a szokásos módon mindenki hozzátette a saját ötletét. A hangszerelés és felvétel szintén Somogyvári Dani keze munkáját dicséri.” – számolt be Éva az alkotói folyamatról.

A dalhoz készült életvidám klip egy koncertfelvételt tár elénk, ami által részesei lehetünk a HolyChicks kitörő dinamikájának. „Júniusban az Intim Torna Illegál előtt játszottunk a Budapest Parkban, ami óriási kihívás és élmény volt a zenekar számára. Ezt örökítette meg Kovács Bálint Illés és Elek László, akik végig velünk voltak a színpadon, felvették a koncertet, és ebből vágták össze a lyric videót.” – mesélte a klipről Éva, akinek energikus színpadi jelenléte mindenkit levesz a lábáról. 

A HolyChicks zenekar minden, csak nem klisé. A sztereotípiával szembemenő formáció egyik figyelemre méltó különlegessége, hogy a rock and roll életérzést erős női energiák generálják. A zenekar tagjai egytől egyig komoly zenei múlttal és jelennel rendelkeznek, és kölcsönösen inspirálják, motiválják egymást. Együttműködésük azt a ritkaságot erősíti, hogy a szakma és a barátság vegyítése női körökön belül is lehet produktívan működőképes, egymást kiegészítve a színpadon és a mindennapi életben is.

A tagok között kialakult harmónia a munka mennyiségében és minőségében is megnyilvánul: az elmúlt három év alatt egy EP-t, négy videóklipet, és számos fellépést tudhatnak maguk mögött, olyan nemzetközi és hazai előadókkal, mint MIYAVIEric Martin, a Supernem, idei turnéjukon pedig a Blahalouisianaval zenéltek országszerte. Legutóbbi megjelenésük a „Hova hoztalak” című dal, amelynek klipje az együttes harmadik születésnapi koncertjét és annak előkészületeit örökítette meg, így ízelítőt kaphattunk a körülöttük vibráló életérzésből.

„Hamarosan stúdióba vonulunk, és felveszünk két új dalt, amihez még idén szeretnénk egy klipet forgatni. Ezenkívül készülünk a nagylemezünk kiadására, amihez folyamatosan írjuk a trackeket. Kicsit új irányt veszünk, mert szeretnénk megmutatni a zenénken keresztül is, hogy mennyire dögös csajok vagyunk, így rockosabb irányban haladunk tovább. Ezzel a klippel nem csak a nyártól, hanem szeretett billentyűsünktől, Bakos Zitától is búcsúzunk, akinek ezúton is köszönjük az elmúlt évek közös munkáját, na meg ezt a dalt.”

Idén lesz még pár koncert, ahol pótolható az esetleges lemaradás. Az együttes megújult formájában szeptemberben a Ráday Fesztiválon, október 4-én pedig az Ellátóházban lép fel a Junkie Jack Flash-sel.