Hírek

Plan B egy hatperces emberi színjátékkal tért vissza

A brit örök lázadó Ben Drew, avagy Plan B új, erőteljes számmal és videóval tért vissza. Az „In The Name Of Man” következő, negyedik stúdióalbumának előfutára, és az énekes-rendező-színész első zenei alkotása öt évnyi szünet után.

Plan B sokszínűsége és kreativitása az elmúlt években a művészet számos területén bemutatkozott. Debütáló albuma, a 2006-ban megjelent „Who Need Actions When You Got Words” a brit hip hop egyik mérföldköve volt hangos, dühös, obszcén szövegeivel, amelyeket a londoni utcákon való élet ihletett. Következő lemeze, a „The Defamation OF Strickland Banks” újabb hatalmas sikert ért el, az albumban a kemény hip hop a lágy soullal keveredett és olyan slágereket tartalmazott, mint a „She Said” vagy a „Prayin”. A korong egy Brit Awards díjat és három Ivor Novello díjat nyert az énekesnek.

Ben a zene mellett a filmszakmában is bizonyított: színészként olyan filmekben szerepelt, mint az „Adulthood”, a „Harry Brown”, a „4.3.2.1.” és a „The Sweeney”. 2012-ben megrendezte az „Ill Manors” című filmet, amelynek a zenéjét is ő szerezte, a zenei anyag a rapper harmadik lemeze lett.

Az “In The Name of Man” Plan B készülő, negyedik albumának beharangozója. A dalhoz egy videóklip is készült, amelyet a Flabbergast Theatre-rel együttműködve készítettek. A társulat bábokkal dolgozik, a technikát Ben a videóban is felhasználta és bábokon keresztül mutatja be az emberiség romboló mivoltát.

“Művészként az egyetlen hatalmunk az, hogy beindítsunk egy katalizátort, ami szélesebb skálán szül párbeszédet… és persze, tudom, hogy a média is ezt teszi, de sokszor csak politikai megközelítésből. Míg a művészet egy sokkal őszintébb megvilágításból teszi ezt, a beáramló információk hallatán érzelmeket akar kiváltani. Lényegében a szívre hat, nem csak az észre. Minél több zenével, filmmel, irodalommal kerülünk kapcsolatba, annál jobbá válik emberi természetünk, felelőssé tesz tetteinkért, tájékozottabbá válunk olyan szituációkban, ahol erkölcsi kérdésben kell döntenünk, és remélhetőleg segít abban, hogy a helyes döntést hozzuk meg.” – mondta Plan B a zenéjéről.