Hírek

MTV EMA 2017 - a mi jelöltjeink

Az idei MTV EMA már csak azért is kedves a szívünknek, mert Rita Ora lesz a házigazdája. A napokban ráadásul nyilvánosságra került a jelöltek listája, amely szerint Ed Sheeran, Dua Lipa, a Clean Bandit, Bruno Mars és a Coldplay is esélyesek egy-egy szobrocska hazavitelére. Lássuk, kiért dobog a szívünk november 12-én!

Az élen: Ed Sheeran és Dua Lipa

Ed Sheeran ’÷’ című lemeze márciusban jelent meg, „Shape of You” című száma azóta is a Spotify legtöbbször streamelt dala. A brit énekest a legjobb előadó, legjobb élő produkció, legjobb hazai (brit vagy ír) produkció és legjobb dal kategóriákban jelölték. A „Shape of You” ráadásul egy másik Warner jelölt, a Clean Bandit „Rockabye” című slágere ellen indul.. Győzzön a jobbik!

A nyáron hazánkba is látogató koszovói szépség, Dua Lipa júniusban adta ki című első lemezét, legutóbbi, „New Rules” című dala és klipje minden eddiginél sikeresebb – a szám több hónap után is folyamatosan kúszik felfelé a nemzetközi és hazai toplistákon. Dua a legjobb új, legjobb hazai (brit vagy ír) produkció és legszebb előadó kategóriákban versenyez. Utóbbiban a host Rita Ora is versenytársa!

A 24 karátos élő élmény: Bruno Mars és a  Coldplay

Bruno Mars nyáron hazánkba is elhozta a 24 karátos csodát, és bár a Coldplay minket kiderült idén, akinek volt szerencséje eljutni egy show-ra, tudja, hogy a brit banda is felejthetetlen koncertélményt ad. Nem meglepő ezek után, hogy mindkét szuperprodukciót jelölték a legjobb élő show kategóriájában. A Coldplay ezen kívül a legjobb rock, Bruno pedig a legjobb hazai (USA) produkció díjáért is játszik.

A sztárproducerek: David Guetta és a Major Lazer

David Guetta és a Major Lazer visszatérő előadói kis hazánknak – a Major Lazer idén a Sziget Fesztiválon mozgatta meg a tömegeket, Guetta pedig legutoljára tavaly ugyancsak a Szigetet csinált hatalmas bulit. Természetesen mindketten esélyesek egy-egy szobrocska hazavitelére. 

A feltörekvők: The Head and The Heart és Kyle

A The Head and The Heart és Kyle a legjobb feltörekvő produkció kategóriában néznek farkasszemet egymással. Az amerikai indie banda 2016-ban adta ki első lemezét ’Signs Of Light’ címen, az amerikai rapper pedig „iSpy” című dalával robbant be a köztudatba, amely számos listát megmászott a nyáron és a legjobb feltörekvő előadó mellett a legjobb új előadó kategóriában is jelölést szerzett.

A ráadás

Rúzsa Magdolna az egyik hazai jelöltünk, aki minden létező drukkerőnket megkapja, hogy a legjobb hazai (magyar) előadó díját vigye haza!!