Hírek

Fonogram 2017 - a Magneoton Music Group jelöltjei

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége 2017. március 1-jén, szerda este rendezi a legrangosabb hazai zenei díjátadót, a Fonogram - Magyar Zenei Díj gálaestet. A jelöltek között szép számmal megtalálhatók a Magneoton Music Group művészei: Rúzsa Magdolna, a Wellhello, a New Level Empire, Majka és Kollányi Zsuzsi, a Kő kóla? és Péter Kaszás is ringbe száll egy-egy zenei díjért.

Egy hete ünnepeltük a legrangosabb nemzetközi zenei díj, a Grammy nyerteseit, hamarosan pedig a hazai sztárok részesülnek kitüntetésben. A Fonogram díj idén is 12 hazai és 6 külföldi kategóriában talál gazdára.

A hazai kategóriák közül 6 Magneoton-előadónak szurkolhatunk: az év hazai modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele díjáért Rúzsa Magdolna az „Érj hozzám” című albumával,  míg a Wellhello a „#Sohavégetnemérős” című lemezével versenyezhet.  Az év hazai elektronikus zenei albuma vagy hangfelvétele lehet a slágerlisták régi nagy favoritjaé, a New Level Empire-é, akik az elmúlt időszakban két meghatározó slágert is írtak, a  „Valahol” és a  „Szerteszét” az Elephant House gondozásában jelentek meg. Az év hazai rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele kategóriában Majka feat. Kollányi Zsuzsi „Eléglesz” című felvétele is jelölt, amely korábban elhozta már a 2016-os Viva Comet legjobb klip díját is.

Nagy örömünkre szolgál, hogy két kevésbé populáris kategóriában is képviseltethetjük magukat, hiszen a roppant tehetséges Péter Kaszás debütáló „Infinity Project” albuma jelölt az év hazai jazz albuma vagy hangfelvétele kategóriában, a Kő kóla? „Berúgok minden nap” című lemeze pedig az év hazai hagyományos slágerzenei albuma vagy hangfelvétele lehet idén.

A hazai jelöltek mellett 6 nemzetközi kategóriát is állított a Fonogram, ahol a Warner Music kiadványai közül is felbukkannak az elmúlt év legkiemelkedőbb produkciói. Az év külföldi klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvételei között megtalálható a hamarosan hazánkba látogató Lukas Graham, a modern pop-rock albumok között természetesen helyet kapott Bruno Mars „24K Magic”-je és a dupla teltházas koncertet adó Red Hot Chili Peppers „The Getaway” albuma is.

A Warner számára legerősebb kategória az elektronikus zenei, hiszen világszerte ők adják a legtrendibb és legváltozatosabb elektro trackeket, mint páldául az elmúlt években:  David  Guetta (This One's For You (feat. Zara Larsson) / Would I Lie To You (feat. Cedric Gervais & Chris Willis) / Bang My Head (feat. Sia & Fetty Wap)) , vagy a slágergyáros Major Lazer (Lean On (DJ Snake feat. MØ) / Cold Water (feat. Justin Bieber & MØ) / Light It Up (feat. Nyla & Fuse ODG) [Remix] / Boom (MOTi feat. Ty Dolla $ign, Wizkid & Kranium) vagy a német származású Robin Schulz (Sugar (feat. Francesco Yates) / Shed a Light (David Guetta feat. Cheat Codes) / Show Me Love (feat. Richard Judge)).  A rock zene alapkövének számító Dream Theater „The Astonishing” és a Korn legújabb, „The Serenity Of Suffering” című lemezei pedig méltán pályáznak az év külföldi hard rock vagy metal albumának címére.

Természetesen minden további jelöltnek is gratulálunk! Találkozunk  2017. március 1-én, az egykori Budai Ifjúsági Park helyszínén, a Várkert Bazárban, ahol a szakma színe-java jelen lesz és a legjobb előadók, zenekarok átvehetik megérdemelt díjaikat. A rendezvényt élőben közvetíti az ATV.