Hírek

Ed Sheeran történelmet írt pénteken

Az énekes harmadik nagylemeze március 3-án jelent meg, és nagyobbat szólt, mint Kim Kardashian pucér fotói, vagy Beyoncé ikerterhesség-híre. A Divide közel 70 millió Spotify lejátszást produkált egy nap alatt, a korong slágerszámát, a Shape of You-t 10.12 milliószor hallgatták pénteken, ezzel Ed nem más, mint a saját korábbi rekordját múlta felül.

Az várható volt, hogy a Divide robbanni fog, de hogy ekkorát, azt senki sem sejtette. A lemez a Spotify egy napos stream rekordját 56.73 millióval döntötte meg, amely az eddigi legnagyobb siker egy nagylemez esetén. Az előző rekord a The Weekendé volt, 29 millióval. Ha jól számoljuk, Ed eredménye majdnem a duplája ennek.

 

A lemezt összesen 68.7 millió alkalommal játszották le egy nap alatt Spotify-on, ezzel a The Weekend a második rekordjától is búcsút inthetett – a Starboyt ’mindössze’ 40.3 milliószor hallgatták meg a megjelenése napján.

Ed ezen kívül a saját eredményeit is megdöntötte: a „Shape of You” a megjelenése napján, január 6-án 7.94 millió Spotify streammel debütált, ez a szám a Divide megjelenésekor 10.12 millióra nőtt, így az énekes saját magát körözte le.

A lemez mind a 16 száma rögtön felkerült a Spotify Global Top 50 listájára, összességében Ed jelenleg a legtöbbet játszott zenész Spotify-on, több mint 45.5 millió hallgatóval. A Spotify eredmények mellett az iTunes számok is impozánsak: a lemez 98 országban debütált az első helyen, köztük hazánkban is.

Ben Cook, az Atlantic Records elnöke szerint „Ed olyan művész, aki egy egész generációt inspirál – emiatt lehet az, hogy a Divide megjelenése világszerte ennyi embert mozgatott meg.” Ti megmozdultatok már?