Hírek

Dig Down - itt az új Muse dal + videó!

A brit rockbanda legújabb száma tegnap jelent meg, egy kellően sokkoló videóklip kíséretében. A „Dig Down” a túlélésre és a küzdelemre biztat a legreménytelenebb helyzetekben is, az akciódús kisfilm főszereplője Lauren Wasser, amputált lábú modell, aki egyedül áll szembe a világgal. Érdemes mélyebbre ásni.

Az együttes már márciusban elhintett olyan híreket, hogy új számokon dolgoznak, állítólag 3 új dal is született a pár napos munka alatt. A felvételekből egy „kemény” és két „lágyabb” dal készült, amelyek közül az első május 18-án látott napvilágot.

A „Dig Down” az egység és túlélés témáit járja körül – hogy még a legelveszettebb helyzetekben is küzdeni kell azért, amiben hiszünk. Matt Bellamy szerint: „Amikor ezt a dalt írtam, megpróbáltam ellenállni annak az általános pesszimizmusnak, ami a világunkat átjárja, és inspirációt, optimizmust csempészni a napjainkba. Erőt adni az embereknek, hogy küzdjenek az álmaikért, mert egyenként is meg tudjuk változtatni a világot, ha akarjuk!”

Az új számhoz egy látványos videó is készült, amelyet Lance Drake rendezett, főszereplője Lauren Wasser. „A szám a túlélésről szól és az esélytelenek győzelméről. Amikor meghallottam a dalt, tudtam, hogy egy akciódús klipet szeretnék hozzá forgatni. Egy éve hallottam Laurenről, azóta tervezem, hogy dolgozom fele. Amikor meghallottam a „Dig Down”-t, összeállt a kép. Az ő történetét fűztem össze a klippel.” – mondta Drake a képről.

Lauren 2012-ben vesztette el a jobb lábát a toxikus sokk szindrómának köszönhetően, és a modellkarrierje mellett azóta is a TSS elleni aktivizmus fő arca. A lány történetéről bővebben itt tanulhattok: https://youtu.be/t2KzXF-8ROQ

Hazai forgalmazó: Magneoton / Warner Music

Ozorai Sára - Magneoton / Warner Music