Hírek

Magneoton hírek
2023.12.06

Csondor Kata – Igazából karácsony

Csondor Kata: „Nem árt kicsit figyelmeztetni magunkat, hogy a karácsony igazából miről is szól

Csondor Kata: „Nem árt kicsit figyelmeztetni magunkat, hogy a karácsony igazából miről is szól”

Csondor Kata évek óta magáénak tudhatja az ország legszeretettebb karácsonyi felvételét. Az „Add tovább" nemcsak az ünnep himnusza lett, hanem az egyik legtöbbet feldolgozott magyar karácsonyi dal is egyben. Kata most egy vadonatúj karácsonyi szerzeménnyel jelentkezik, hogy az ünnep témáját egy merőben más szemszögből mutassa be az „Igazából karácsony” segítségével.

„Az „Add tovább - Hóban ébred” dal előzményét éneklem meg az „Igazából karácsony”-ban. Hogy az ünnepi hóban ébredésünk előtt valójában milyen napokat is élünk át. Meghitt is egy ilyen készülődés, de azért valljuk be, sok-sok rohangálással, idegeskedéssel, tülekedéssel is jár a mai világunkban. Nem árt kicsit figyelmeztetni magunkat, hogy a karácsony igazából miről is szól. Ezt a kérdést a dal is felteszi. És majd mindenki megválaszolja saját magának. Én azért nem aggódom, mert minden ember igazi belső vágya a “békés nagyvilág”, csak van, hogy kicsit nehezebben jutunk el a karácsonyi hangulatunkba. Az “Igazából karácsony” a készülődéshez ad ihletet, kis segítséget, az “Add tovább” pedig teszi a dolgát az ünnepi napokban, ahogy minden évben immár 14 éve” – árulta el az énekesnő, aki kivételes hangi adottságaival szinkronszínészként is meghatározó. Olyan színésznők kölcsönzik hangját mint Christina Applegate, Scarlett Johanson. Kiemelendő a „A NŐ” című, Oscar- és Golden Globe-díjas film Joaquin Phoenix-szel, amelyben Kata hangja egyben magát a színésznőt is megtestesítette.

Romhányi Áron (United) könnyed, fülbemászó zenéje Sipos Tamás szókimondó, vicces szövegével párosul az újdonságban. Az „Igazából karácsony" nagyon mai és meglepően reális képet fest arról, hogyan kerül át a hangsúly az ünnep lenyegéről a vásárlásra és a sietős, néha ideges készülődésre. Különlegesség, hogy Sipos Tamás idáig csak az Irigy Hónaljmirigy és saját maga részére írt szöveget, viszont most kivételt tett.

 MEGNÉZEM