Hírek

A Coldplay a menekültválságról énekel legújabb számában

Az A L I E N S az augusztus 4-én megjelenő és már előrendelhető Kaleidoscope kislemezen kap majd helyet. Az új dalt a migránshelyzet ihlette, a számból befolyó bevételeket egytől egyig a MOAS menekült-segélyszervezetnek adományozza az együttes. Van még remény a világon, még ha a földön kívül is!

Az A L I E N S témája a menekült krízis, az otthontalanná vált, bizonytalan egyének és családok gondolatai, sorsai.  „Tell your leader / Sir or ma’am / We come in peace / We mean no harm.” - fontos mondatok ezek, amik túl kevésszer hangzanak el napjainkban.


A menekült téma és napjaink felbolydult társadalmi és politikai helyzete több előadót is megmozgatott az utóbbi időben: gondoljunk csak a Muse „Dig Down” című számára, vagy Plan B-re, aki „In The Name Of Man” dalával és klipjével mutatott be az egész emberiségnek.

 

A szám a banda augusztus 4-ére várható EP-jén jelenik meg, amelyen összesen 5 dal kap helyet: a nemrég megjelent „All I Can Think About Is You”, a „Miracles”, a mostani A L I E N S, a „Something Just Like This” és a „Hypnotised”.

 

Az A L I E N S koproducere Brian Eno volt, akivel az együttes éveken át dolgozott együtt. A számhoz készült animációs videót Diane Martel és Ben Jones készítette, a megjelenésből befolyó összes bevételt a MOAS segélyszervezetnek adományozza az együttes.

A MOAS-ról bővebben itt olvashattok: www.moas.eu