Hírek

Van ok az ünneplésre - előadóink a MAHASZ listák élén

Nem elég, hogy a múlt héten két Magneotonos előadó is átvehetett egy-egy Fonogram díjat az év legjobb modern pop-rock és jazz albumáért, a hét második felében arra ébredtünk, hogy minden MAHASZ listát Magneoton / Warner Music produkciót vezet. Elő a pezsgőt és hatalmas taps a Rapülőknek, Rúzsa Magdolnának, Ed Sheeran-nek és a Clean Bandit-nek!

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége hétről hétre adja ki a hivatalos magyar slágerlistákat, összesen 7 kategóriában. A 2017/8. heti listát végigböngészve őrült büszkeség töltötte el a Magneoton Music Group kollégáit, hiszen minden kategória élén egy Magneoton / Warner Music előadó szerepelt.

A hazai listák közül a Top 40 album – DVD – és válogatáslemez listát a nemrég duplakoncertet adó Rapülők „Besztof” című lemeze vezeti, a Magyar Rádiós Top 40 slágerlista élén pedig  a friss Fonogram-díjas Rúzsa Magdolnát találtuk „Jel” számának köszönhetően. Ha már Fonogram díjazott, hagy ragadjuk meg a lehetőséget, hogy még egyszer gratuláljunk az énekesnőnek, aki a legjobb modern pop-rock albumért járó szoborral távozott, illetve 2016 legjobb jazz lemezével büszkélkedő Kaszás Péternek, akinek már a debütáló albuma díjazott lett!

A nemzetközi listák közül a Rádiós Top 40 játszási listát Ed Sheeran megunhatatlan „Shape of You” dala vezeti, amely egyben a Single (track) Top 40 lista és a Stream Top 40 lista éléről is visszamosolyog a hallgatókra. Ed március 3-án adta ki harmadik stúdióalbumát, amely 2017 egyik legjobban várt lemeze volt. A korong a már említett „Shape of You” és a „Castle on the Hill” mellett 10, a delux verzió 14 számot tartogat a közönségnek, amelyekbe egytől egyig beleszerettünk.

A MAHASZ listák negyedik Magneoton nyertese a Clean Bandit „Rockabye” című száma, amely 15 hét után is listavezető – jelenleg az Editors’ Choice rádiós és a Dance Top 40 lista élén jár. A dalt idén élőben is hallhatjuk a Sziget fesztiválon, ahol Anne-Marie és a Clean Bandit is fellép majd!

Gratulálunk az előadóknak, köszönjük a közönségnek, jól indult a hét / hónap / év!